Subota 29.06.2013.
15:37
mozzartsport.com

Vimbldon: Kraj za Troickog, Đoković jedina nada u singlu

 Viktor Troicki
 

Rus Mihail Južnji, 26. teniser sveta, savladao je Viktora Troickog rezultatom 6:3, 6:4, 7:5 posle 125 minuta igre. Srbin je odigrao slabo i tako je omogućio Južnjom da se bez prevelikog otpora dokopa plasmana među najboljih 16 na vimbldonskoj travi.

Da neće biti dan Viktora Troickog videlo se već u prvom servis gemu u kom ga je Rus brejknuo i tako došao do prednosti koju je bez većih problema održao do kraja seta.

U drugom setu Južnji je servis srpskom teniseru oduzeo u petom gemu. Odmah je 44. teniser na ATP listi imao dve prilike da uzvrati, ali ih nije iskoristio, pa je otišao i drugi set bez obzira na nekoliko spašenih brejk lopti u nastavku.

Najveća borba je viđena u trećom setu. Ponovo je Troicki izgubio servis na startu seta, ali je ovaj put uspeo da se vrati i dođe do vođstva od 5:4. I pored pritiska na servis ruskog igrača u desetom gemu nije uspeo da stigne do brejka koji bi značio i set. Usledio je novi pad koncentracije i posle novog izgubljenog servisa je Južnji servirao za meč. I u tom gemu je Troicki imao priliku da izbori taj-brejk, koju je ponovo prosuo zahvaljujući svojim greškama.

Jedini preostali srpski teniser na Vimbldonu je Novak Đoković, koji u trećem kolu igra sa Francuzom Žeremijem Šardijem.

2024 © - Vesti online