Subota 29.06.2013.
17:26
Beta

“Čankove bebe“: Ćosiću, zar se nisi povukao iz javnosti?

Na meti omladinaca: Dobrica Ćosić
 

U reagovanju na Ćosićevu izjavu da je sporazum Beograda i Prištine zapravo "poraz državne i nacionalne politike", Omladina LSV je poručila da je Ćosić rekao šta je imao i da je poznato sve što bi on imao da kaže.


"Našu mladost i živote naših roditelja taj isti Ćosić je upropastio svojim porukama. Ćosić je u svojim izjavama pre nekoliko godina otišao dotle da je Albance nazvao moralnim talogom, pa je sada normalno da bude razočaran idejom o normalizaciji odnosa", ocenila je Omladina LSV u saopštenju.


Podmladak LSV poručio je i mitropolitu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohiju da prestane sa komentarima političkih zbivanja, jer je i on rekao sve što je imao da kaže.


"Logično je i da Amfilohije, koji je pre mesec dana na mitingu služio liturgiju za upokojenje vlade, sada kaže da Evropa 'atakuje na dostojanstvo srpskog naroda' i da to što je EU, upravo na Vidovdan, odlučila o otvaranju pregovora sa Srbijom, predstavlja 'nastavak svega što se s nama događalo posle 1389. godine', odnosno 'nastavak robovanja'", navodi se u saopštenju.


Ocenjuje se da je logično da ljudi poput Ćosića i Radovića sada budu razočarani svime što Srbiju udaljava od ksenofobije, ratova i podela, i što ne tera mlade na front ili u emigraciju.


"Zato apelujemo na obojicu da nas više sve ostave na miru sa svojim porukama", poručila je omladina LSV.

2024 © - Vesti online