Subota 29.06.2013.
14:23
Beta

Ukinuta presuda lekarima Decedre

Foto: Arhiva

Prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda, jula 2011. godine osuđeni su lekari Slavko Tomić, Olivera Jeremić i Miodrag Stojanović.


U obrazloženju Apelacionog suda koje je objavljeno na sajtu, se između ostalog, navodi da je izreka presude nerazumljiva, jer u njoj nisu jasno naznačene činjenice i okolnosti u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći koje se okrivljenima stavlja na teret.


Jelica Radović operisana je na klinici Decedra 5. septembra 2006. godine, a njeni roditelji su sutradan primetili da joj je loše, ali je ona tek 8. septembra prebačena prvo u Ginekološko-akušersku kliniku pa u Urgentni centar, gde je utvrđeno da ima sepsu.


Umrla je 9. septembra, četiri dana posle operacije čukljeva.


"Iz obrazloženja prvostepene presude, a ako se stoji na stanovištu da je smrt oštećene nastupila usled sepse, potpuno je nejasno da li su okrivljeni lekari u konkretnom slučaju mogli da dijagnostifikuju kod oštećene sepsu, pa ako jesu, da li su mogli da primene određene antibiotike i koje i naposletku da li bi primena tih antibiotika mogla zaustaviti ili ublažiti sepsu i sprečiti smrt oštećene", stoji u saopštenju Apelacionog suda.

2024 © - Vesti online