Petak 28.06.2013.
19:08
Vesti, Beta

Srbin manje u Čelziju: Marin pozajmljen Sevilji!

Seli se u Andaluziju: Marko Marin
 

Srbin sa nemačkim pasošem, 24-godišnji Marko Marin, igraće u novoj sezoni u Sevilji kao pozajmljen igrač Čelzija, objavio je danas engleski klub.

Marin je pred početak prošle sezone došao u Čelzi iz nemačkog Verdera, ali ga je povreda na samom startu sprečila da odmah zaigra, a kad se oporavio nije uspeo da izbori mesto u timu.

Marko Marin je prošle sezone bio jedan od dvojice Srba u ekipi, pored kapitena "orlova" Branislava Ivanovića. Marko je odigrao samo 15 utakmica za Čelzi, od toga tek šest u Premijer ligi. Postigao je i jedan gol.

Menadžer Čelzija u novoj sezoni biće povratnik Žoze Murijno, koji je na toj poziciji nasledio Rafaela Beniteza, novog trenera Napolija.

Marin je prošao sve mlađe selekcije Nemačke, a dres A reprezentacije "pancera" oblačio je 16 puta i postigao jedan gol. Bio je učesnik i Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine.

Marko je profesionalnu karijeru počeo u Borusiji iz Menhegladbaha, nastavio u Verderu iz Bremena odakle je u leto 2012. stigao u London.  

Nemački reprezentativac, rodom iz Bosanske Gradiške, u Republici Srpskoj, treće je pojačanje Sevilje u letnjem prelaznom roku, posle rumunskog napadača Raula Ruseskua i španskog veziste Haira Samperija.

2024 © - Vesti online