Petak 28.06.2013.
15:15 >> 17:42h
Beta

"Datum kada Vlada preda Kosovo"

Foto: Arhiva
 
Slobodan Samardžić

 "Datuma nema. Datum se odlaže za januar, a u decembru će Evropski savet oceniti šta je Srbija uradila na primeni briselskog sporazuma, dakle igra se nastavlja", rekao je Samardžić novinarima u Narodnoj skupštini.

Samardžić je rekao da je Evropski savet u svojoj današnjoj odluci sledio preporuke nemačkog parlamenta i da je odlučivanje o datumu praktično pomereno za decembar.

"Srbija neće dobiti datum dok ne izruči kompletno Kosovo", rekao je Samardžić i dodao da bi Srbija trebalo da prekine evropske integracije.

Pajtić: Odluka EU dobra za građane, iako nema datuma

Bojan Pajtić

Zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić je ocenio da je donošenje odluke o početku pristupnih pregovora sa EU dobra vest za građanke i građane Srbije, iako Srbija nije dobila konkretan datum za početak pregovora.

"DS ohrabruje vladajuće stranke u Srbiji da nastave sa procesom primene briselsog sporazuma i da ne budu obeshrabrene činjenicom da konkretan datum danas Srbija nije dobila", rekao je na konferenciji u DS.

Jedinstvena Srbija: Većina zemalja EU ubedila Nemačku

Dragan Marković Palma

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović ocenio je da odluka Evropskog saveta da se otvore pregovori sa Srbijom o članstvu u EU znači da je većina zemalja članica Unije uspela da ubedi predstavnike Nemačke da pregovori sa Srbijom otpočnu bez dodatnih uslova.

Nova Srbija pozdravlja odluku Evropskog Saveta

Foto: Arhiva

Nova Srbija smatra da je odluka Evropskog saveta da se pokrenu pregovori o članstvu Srbije u EU odlična vest i da predstavlja priznanje za ono što je Srbija do sada uradila, izjavila je poslanica NS Dubravka Filipovski.

LSV pozdravlja odluku o otvaranju pregovora sa Srbijom

Nenad Čanak, lider LSV-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je odluku Evropskog saveta da sa Srbijom otvori pregovore o članstvu u Evropskoj uniji i ocenila da bi se to desilo i nekoliko godina ranije da sadašnja vlast a tadašnja opozicija nije opstruisala taj proces.

Mrkić: Srbija dobila priznanje

Ivan Mrkić

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je povodom današnje odluke Evropskog saveta o početku pristupnih pregovora da Srbija "konačno ulazi u procese koji su nepovratni i čijim odvijanjem će postati jedna od najprivlačnijih zemalja ovog dela Evrope".

Vukadinović: Datum samo vrsta klina u političkoj čorbi

Đorđe Vukadinović

Politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je da se posle odluke EU o pokretanju pregovora sa Srbijom do januara 2014. ništa značajno neće promeniti.

On je kazao da je "današnja odluka nešto bolja nego što je to izgledalo nakon sednice Bundestaga, ali ipak dosta lošija od onoga što je srpski politički vrh želeo."

Poslanici vladajuće koalicije pozdravljaju odluku ES

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Milorad Mijatović rekao je da je odluka Evropskog saveta o otpočinjanju pregovora sa Srbijom "veliki rezultat" i "istorijski dan za Srbiju".

Poslanik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Vladimir Ilić rekao je da neće biti dodatnih uslovljavanja iz EU, kao i da je ovo istorijski dan za Srbiju, posle koga "ništa neće biti isto".

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković rekao je da očekuje da Skupština i Vlada "urade svoj deo posla" kako bi spremno dočekali početak pregovora.

2020 © - Vesti online