Subota 29.06.2013.
08:00
index.hr

Špigl nahvalio hrvatsko primorje

“Dobrodošli, Hrvatska! Willkommen Kroatien! Od 1. jula, EU dobija fantastičnu turističku destinaciju. Koliko je lepa Hrvatska, mnogi turisti već odavno znaju. A ti? Da li je mala zemlja istočno od Italije bila i na tvojoj listi zemalja za odmor?”, započinje novinar ''Špigla'' svoj tekst pod naslovom "Saveti čitalaca za novu članicu EU: Dobrodošla, Hrvatska!".

Foto: Ilustracija

Uz pomoć interaktivne karte najzanimljivijih odredišta, ''Špigl'' je čitaocima ponudio i 10 lokacija, a tu su se našli Dubrovnik, Trogir, Pula, Rovinj i Korčula. Tekst započinje Zrćem ili "hrvatskom Ibicom", nastavljaju Stobrečom kojeg čitaoci nazivaju "čudnim malim gradom u kom kao da je vreme stalo" i odličnim izborom za one u potrazi za mirom.

Čitaoce je oduševila Mala Paklenica i Zadar: "U uskim ulicama veličanstvenog Zadra pronaći ćete mnogo restorana koji nude sveže plodove mora. Posebna preporuka su brojni udobni i jeftini pabovi i raznolik noćni život”, a za pohvale nisu uskraćeni ni Hvar, Brač, Istra i Mali Lošinj.

“Mali Lošinj je prekrasan grad s velikom rivom. Voda je neverovatna, a klima je odlična jer nije ni previše vruće, ni hladno. Moja porodica i ja idemo svake godine tamo i uživamo ​​u svakoj sekundi”, zaključio je tekst čitalac Aron Blank.

2024 © - Vesti online