Petak 28.06.2013.
12:22 >> 12:36h
Beta

Vučić: Nisam siguran da imamo razloga za slavlje

Svakako imamo razlog za zadovoljstvo: Vučić i iguman Sava Janjić
 

Nakon vidovdanske liturgije u kosovskom manastiru, Vučić je istakao da je Srbija na dobrom putu, jer je, kako je istakao, poštovan partner u svetu i niko o njoj nema loše reči.

"Nema krvi i vraćanja u prošlost. Nema svih onih muka kroz koje smo prolazili poslednjih 20 godina i verujem da možemo da obezbedimo drugačiju, bezbedniju i napredniju budućnost za sve građane", naveo je prvi potpredsednik i dodao da će sigurno biti pokušaja od nekih da se nađe mana za sve što je učinjeno, ali da je ponosan što niko u svetu nije rekao da Srbija ne poštuje dogovor i obaveze i što je postala pouzdan partner.

Vučić je kazao da je to što nismo zadovoljni stepenom podrške u svetu rezultat dugog nepoverenja i unutrašnjih problema.

"Srbi na KiM neće biti ostavljeni"

"Srbija je na doborom putu. Nikad nisam želeo da obmanjujem građane i spinujem stvari. Srbija se pomerila sa mrtve tačke, ali je mnogo potreba pred nama. Mnogo toga moramo da uradimo u političkom i ekonomskom smislu, a kad to bude uspelo prepreka za nas više neće biti", naveo je on i dodao da je posao vlade da brine o svom narodu na svakom mestu i da je u tom cilju posetio Dečane, gde će, kako je naveo, češće dolaziti da bi poručio srpskom narodu da nikad neće biti ostavljen ni sam.

Vučić i iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić ocenilu su da Srbi moraju da gledaju u budućnost i poštuju sopstvenu prošlost, kao i da nađu način da zaobiđu prepreke i obezbede bolju budućnost za svoj narod na Kosovu.

2024 © - Vesti online