Petak 28.06.2013.
00:12 >> 01:30h
Vesti, Beta

Penal drama: Bonući preko gola, Španija na Brazil za trofej!

Veliko slavlje: Radost Španaca posle pobedonosnog gola Hesusa Navasa
 

Fudbaleri Španije plasirali su se u finale Kupa konfederacija pobedivši posle izvođenja penala Italiju sa 7:6, pošto je u regularnom delu meča bilo 0:0.

Španija će u finalu igrati protiv domaćina Brazila, koji je dan ranije pobedio Urugvaj sa 2:1.

Kapiteni Kasiljas i Bufon

Zanimljivo je da su oba kapitena bili - golmani.

U timu Španije traku oko ruke imao je Iker Kasiljas, a u ekipi Italije Đanluiđi Bufon.

Selekcije Španija i Italija su pre godinu dana igrale u finalu Prvenstva Evrope gde je "furija" potpuno nadigrala "azure" i slavila sa ubedljivih 4:0. Ali ova utakmica na stadionu Kastelao u Fortalezi nije ni malo ličila na onu iz Kijeva. U regularnih 90 minuta nije bilo golova, iako je Italija čak nadigrala Španiju, koja je nastavila fantastičan niz od 29 utakmica bez poraza.

U produžecima je Španija zaigrala mnogo bolje i imala je nekoliko izglednih prilika da reši utakmicu, ali mreže se ipak nisu zatresle.

Pobednik je rešen posle izvođenja penala, a odlučujucha je bila sedma serija. Posle pogodaka Antonija Kandreva, Aleberta Akvilanija, Danijelea de Rosija, Sebastijana Đovinka, Andree Pirla i Rikarda Montoliva, tragičar je bio 26-godišnji defanzivac Juventusa, Leonardo Bonući, koji je šutirao preko gola.

Neredi na ulicama

I ovaj meč na Kupu konfederacija obeležili su veliki neredi, sukobi policije i demonstranata nedaleko od stadiona u Fortalezi na kome su igrali Španija i Italija.

Golove sa bele tačke za Španiju postigli su Ćavi Ernandes, Andres Inijesta, Đerar Pike, Serhio Ramos, Huan Mata, Serhio Buskets i odlučujući sedmi Hesus Navas.

Finale Kupa konfederacija između Brazila i Španije na programu je 30. juna u ponoć (CET), u noći između nedelje i ponedeljka, a od 18 sati je meč za treće mesto između urugvaja i Italije.

Brazil i Španija igraju na čuvenoj Marakani u Riju, a Urugvaj i Italija na Areni Forte Nova u Salvadoru.

2024 © - Vesti online