Četvrtak 27.06.2013.
19:54
mozzartsport.com

Sa Pinto hvali Lazara Markovića: On je kao Pablo Aimar!

 Lazar Marković u dresu Benfike
 

On je nedavno i zvanično obukao dres Benfike, a o kvalitetima ovog 19-godišnjaka je govorio doskorašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto.

"On je jedan veoma talentovan igrač. Imao je problema sa ozbiljnijom povredom, ali sada se vratio u pogon. On je kao Pablo Aimar, ima fenomenalan pregled igre, odlično dribla, sjajno se kreće sa loptom, a uz to ima jak i precizan pas. Vrlo je kreativan i inteligentan igrač. Ipak, sa moje tačke gledišta, malo mu škripi kod igre u odbrani jer se mnogo fokusira na ofanzivne zadatke i smatram da će mu trebati vremena da se privikne na fudbal u Portugalu", rekao je bivši trener Crvene zvezde.

O fudbalerima u Srbiji Sa Pinto je rekao sledeće: 
"Sve su to jaki i ponosni momci, mada, neki od njih smatraju da su pokupili svu pamet ovog sveta. Kada odigraju dobru utakmicu ili pokažu kvalitet na treningu imaju običaj da se opuste, što ne sme da se dogodi u modernom fudbalu. Kada im malo podvikneš oni se probude, ali to nikada ne bi smelo da im se dogodi. Srbija je fudbalski veoma talentovana nacija, vole da pobede, međutim, ponekad kao da nemaju dovoljno duha i požrtvovanja da poguraju tim do trijumfa, što nije dobro za njih", istakao je Sa Pinto.

2024 © - Vesti online