Četvrtak 27.06.2013.
19:54
Beta

Špindeleger: Oduševljen sam, Srbija pripada EU, pregovori što pre!

Aleksandar Vučić (levo) i Mihael Špendeleger
 

"Ono što je obećano to je i urađeno i time sam oduševljen. Srbija je danas pouzdan partner, a mi Austrijanci smo uvereni da pregovori moraju početi što pre. Mi ćemo podržati Srbiju na tom putu jer Srbija pripada EU", rekao je Špindeleger na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučićem, prema saopštenju iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije.


On je dodao da je sada potrebno razvijati i unapređivati ekonomske odnose dve zemlje, kao i ulaganja u Srbiju, navodeći da će o tome razgovarati sa austrijskim privrednicima.


Vučić je zahvalio Špindelegeru na svemu što je za Srbiju učinio u poslednjih nekoliko nedelja, i na podršci koju je pružao za što skorije dobijanje datuma.


"Ponosan sam na činjenicu da smo sve obaveze ispunili i da smo postali pouzdan partner. Austriju doživljavamo kao iskrenog partnera, a gospodin Špindeleger je u tome odigrao najznačajniju ulogu", istakao je Vučić.


On je naglasio da je za Srbe sutra najvažniji praznik, Vidovdan, i da očekuju da ga, kako se navodi u saopštenju iz Vučićevog kabineta, "prvi put u celokupnoj istoriji, dočekaju sa dobrim vestima".


"Očekujemo dobre vesti iz Brisela, mada nismo oduševljeni onim što su neki iz Evropske unije govorili. Ali, mi naš posao znamo, moramo zemlju da modernizujemo i zainteresujemo strane investitore", rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online