Četvrtak 27.06.2013.
17:16
Beta

Ruža: HR vladi važniji četnički vojvoda (Nikolić) nego Merkelova

"Nedolazak nemačke kancelarke je diplomatski fijasko! Da su bar uložili istu energiju kao za dovođenje četničkog vojvode Nikolića"
 

"Taj diplomatski fijasko (nedolazak nemačke kancelarke) bio bi verovatno izbegnut da se u ugošćavanje kancelarke Merkel uložilo barem jednako energije kao u dovođenje četničkog vojvode, koji ovoj državi nikad nije bio i neće biti prijatelj", navodi se u saopštenju koje su preneli hrvatski mediji.

Tomašić, koja će od 1. jula biti hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu, najavila je da u nedelju neće učestvovati na službenoj ceremoniji ulaska Hrvatske u EU, već će ulazak propratiti među građanima na Trgu bana Jelačića.

"Građani Republike Hrvatske i dalje ne znaju šta ih čeka u EU niti u kolikoj će se meri njihovi životi promeniti od 1. jula, a sveopštoj neinformisanosti i neizvesnosti kumovala je politika podvale forme umesto sadržaja hrvatskim građanima, koju su provodile i ova i prethodne vlade", ističe Tomašić i dodala da ovaj trenutak "nije pogodan za velebna slavlja jer se država i dalje nalazi u ozbiljnoj krizi".

Na aprilskim izborima za hrvatske poslanike u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić je izabrana kao kandidat na listi Hrvatske demokratske zajednice. Na tim izborima građani Hrvatske su prvi put mogli osim za listu da glasaju i za kandidata sa te liste za kojeg veruju da bi bio najbolji evroparlamentarac. Tomašić je tad osvojila najviše

Još malo o Ruži koja neće srpskog zeta

glasova na listi koalicije okupljene oko HDZ-a.

Da podsetimo, uoči izbora za poslanike u Evropskom parlamentu Tomašić je izazvala lavinu kritika izjavom da je Hrvatska za Hrvate, a da su svi ostali gosti. Premijer Zoran Milanović tada ju je optužio za govor mržnje. 

2024 © - Vesti online