Četvrtak 27.06.2013.
12:29 >> 16:14h
Vesti

Danas na Vimbldonu: Novak protiv "prokletstva" Centralnog terena

 Novak Đoković
 

Posle spektakularne srede, kada je srušen vladar ovog turnira Rodžer Federer, na Centralnom terenu pali svi favoriti, a ukupno eliminisano 13 nosioca, uz to čak osam duela nije uopšte odigrano ili je završeno predajama tenisera, na terenima u Londonu danas će Srbiju predstavljati Novak, Jelena, Vesna, Bojana i Nenad. 

Oni će pokušati da ostvare bolji učinak nego što je bio dan ranije. Tada je od četiri Srpkinje u treće kolo singla prošla jedino Vesna Dolonc, dok je Viktor Troicki bio uspešan u singlu, a poražen je u dublu.


Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima nameru da sruši "prokletstvo" Centralnog terena protiv kvalifikanta Bobija Rejnoldsa, Amerikanca koji je 156. na ATP listi, a kojem je ovo četvrti put da se nalazi u glavnom žrebu Vimbldona. Pre pet godina je stigao do trećeg kola, a u 2007. i 2009. godini je ispao u prvom kolu. Taj duel drugog kola je poslednji u programu koji počinje u 14 časova, a pre toga će biti odigran po jedan meč u muškom i ženskom singlu.

 Vesna Dolonc
 


U igri parova, danas prvi put na teren izlazi Nenad Zimonjić, koji će igrati drugi meč dana na Terenu 5 (posle ženskog dubla), a druga će na Teren 9 Jelena Janković (posle muškog dubla, ali ne pre 14 časova). Program počinje u 12.30 časova. Takođe, u isto vreme počinju dueli i na Terenu 6, a tamo nas očekuje srpski par Vesna Dolonc - Bojana Jovanovski u trećem meču dana (posle dva ženska singla).

Kompletan današnji program trećeg grend-slem turnira u sezoni možete da pogledate ovde.

Srbija na Vimbldonu u četvrtak

 

Muški singl - drugo kolo
Novak Đoković (Srbija, prvi nosilac) - Bobi Rejnolds (SAD)

 

Ženski dubl - prvo kolo
Jelena Janković (Srbija)/Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Hao-Čing Čan (Kineski Tajpeh)/Anabel Medina Gariges (Španija, 15. nosioci)
Vesna Dolonc/Bojana Jovanovski (Srbija) - Vanija King (SAD)/Đi Ženg (Kina, 13. nosioci)

 

Muški dubl - prvo kolo
Nenad Zimonjić (Srbija)/Žilijen Beneto (Francuska, 11. nosioci) - Lukaš Lacko/Filip Polašek (Slovačka)

2024 © - Vesti online