Četvrtak 27.06.2013.
12:41
Beta

Prva dama kod Vaseljenskog patrijarha

U tekstu pod naslovom "Prva dama Srbije u Vaseljenskoj patrijaršiji", uz dvadesetak fotografija, piše da su patrijarh i Dragica Nikolić "u utorak razgovarali o besprekornim odnosima i neraskidivim vezama ljubavi i poverenja koji se neprekidno neguju između Vaseljenske patrijaršije i Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve".

"Tokom sastanka koji je protekao u srdačnoj atmosferi, supruga Tomislava Nikolića izrazila je svoje duboko poštovanje i svog supruga prema patrijarhu Vartolomeju i prema istorijskoj instituciji Velike crkve (Vaseljenske patrijaršije)", piše u tekstu.

"Patrijarh joj je čestitao zbog angažovanja na smanjenju smrtnosti odojčadi, pošto je ona na čelu fondacije koja se time bavi", podvlači se u tekstu.

Patrijarh je u razgovoru izneo da se raduje što će u oktobru posetiti Niš povodom proslave 1.700 godina Milanskog edikta, piše na kraju teksta koji je, s fotografijama, objavljen na verskom sajtu.

Prve dame Srbije i Turske
 

Prva dama Srbije Dragica Nikolić je boravak u Turskoj iskorisitila i da poseti prvu damu te zemlje Hajrunisu Gul, sa kojom se srela na svečanom doručku u Ankari.

2024 © - Vesti online