Četvrtak 27.06.2013.
09:53
Mozzartsport

Novi Srbin u Firenci: Stanković dao reč Monteli?

Vreme za rastanak: Dejan Stanković je 10 godina nosio dres Intera
 


Prva runda pregovora između Intera i Dejana Stankovića nije donela željeni rezultat, ali će druga sasvim sigurno biti rešena u ekspresnom roku. Naime, bivši kapiten reprezentacije Srbije dao je reč treneru Fiorentine Vićencu Monteli da će se preseliti u Firencu, samo da sa "neroazurima" pronađe pravi model kako da raskine ugovor koji je na snazi do juna 2014. godine.

Novi trener milanskog kluba Valter Macari ne računa na Stankovica u narednoj sezoni, što mu je prilikom poslednjeg sastanka preneo i sportski direktor kluba Marko Branka.

Inace, Dejan Stanković je zajedno sa Sinišom Mihajlovićem 2002. godine bio na vratima Fiorentine, čak su potpisali i predugovore, ali onda je uhapšen gazda Čeki Gori, došlo je do finansijskog sloma kluba i sve je palo u vodu.

Za Stankovića su pokazali interesovanje pojedini klubovi iz SAD, kod njega je postojala želja da nastavi karijeru u Australiji, ali izgleda da još nije rekao zbogom Italiji i Seriji A.

U Fiorentini igraju Srbi Nenad Tomović i Adem Ljajić, kao i Crnogorci Stefan Savić i Stevan Jovetić, koji možda i napusti Firencu u aktuelnom prelaznom roku.

2024 © - Vesti online