Četvrtak 27.06.2013.
04:48
Vesti

Ugušio ženu kesom i otišao u Švajcarsku

Ilustracija: za ubistvo supruge 14 godina zatvora

Utvrđeno je, naime, da je Badžić suprugu usmrtio u noći između 4. i 5. avgusta 2008. godine u njihovoj kući.

Posle svađe ženu je nekoliko puta udario u glavu, a potom je šakama uhvatio za vrat i čvrsto stegao dok se nije onesvestila. Još je jednom rukom držao za vrat kada je drugom preko njene glave navukao kesu. Potom je zategao učkur na kesi i ugušio je. 

Odali ga otisci na vratu


Pred istražnim sudijom Badžić je negirao zločin i uporno ostajao pri tvrdnji da su krivi nepoznati razbojnici. Međutim, odali su ga otisci na vratu supruge. Motiv ovog zločina, međutim, nije otkriven.

 

Kada je bio siguran da je mrtva Dušan je sebi naneo povrede po licu i telu, vezao svoje ruke i noge, a onda telefonom pozvao prijatelja u pomoć. Policiji je ispričao da su njega i suprugu napala dvojica muškaraca sa fantomkama na glavama, pretukli ih i svezali. Tvrdio je i da su njega ostavili u životu jer su bili ubeđeni da je mrtav. On je naveo i da su posle premetačine razbojnici iz kuće odneli 31.000 švajcarskih franaka.
 

Badžić se oporavio u bolnici u Petrovcu na Mlavi i vratio u Švajcarsku, gde je godinama radio sa suprugom. Međutim, policija nije mirovala već je nastavila istragu.

Tako su otkriveni dokazi da je on ubio Bojanu. Uhapšen je prilikom narednog dolaska u Srbiju, u septembru 2008. godine, kada je trebalo da organizuje parastos za pokojnu suprugu. Neposredno nakon ubistva, neki meštani Malog Laola sumnjali su da se Dušan na ovaj zločin odlučio jer je u Švajcarskoj zapao u dugove, dok su drugi smatrali da je samo želeo da se oslobodi supruge.

2024 © - Vesti online