Četvrtak 27.06.2013.
14:28
D. Dušanić - Vesti

U bolnici mi je nedostajao klarinet





 


- Super sam, kod kuće sam, redovno šetam i, hvala Bogu, duvam u moj klarinet. Operacija je prošla u najboljem redu, dobro sam je podneo. Kada sam se probudio iz anestezije nisam osećao ni najmanji bol. Moram samo da napomenem da je moje srce odlično, skoro kao u mladića. Kažem ovo jer su pojedini mediji objavili netačnu informaciju da sam imao hiruršku intervenciju na srcu. Ne, ja sam operisao zapušene krvne sudove - kaže Boki.


Da li ste imali nekih smetnji i kako ste otkrili da morate na operaciju?


- Vraćao sam se iz Beča, zadremao u automobilu u kojem je radila klima. Kada sam se probudio zabolelo me je u predelu ramena, pa sam pomislio da sam se verovatno prehladio od duvanja rashladnih uređaja. Po dolasku u Beograd otišao sam kod lekara i on je zaključio da je potrebna hirurška intervencija, pa sam se već sutradan našao bolnicu, a ubrzo i na operacionom stolu. Blagovremeno sam otišao na pregled, otkriveno je šta nije u redu, operisali su mi krvne sudove i sada sve funkcioniše kako treba.


Poznati ste kao veliki borac i optimista. Ipak, jeste li se bar malo pribojavali kako će sve proći?


- Nisam se plašio, nije bilo razloga. Verovao sam u medicinske stručnjake, znao sam da sam u principu zdrav i vitalan, pa mesta za strah nije bilo.


Bolnicu ste hteli da napustite ranije, ali vam nisu dali?


- Hteo sam da odem kući, ali su mi lekari naredili da ostanem u bolnici da bih što više ležao. Morao sam da ih poslušam. Šalio sam se sve vreme sa osobljem bolnice, pa je vreme brzo prošlo. Jedino mi je nedostajala svirka i moj klarinet. Jedva sam čekao da uzmem svoj instrument u ruke.


Koliko je trajala pauza od sviranja?


- Ogromnih 11 dana. Ali, sad je sve po starom, opet svakodnevno vežbam na instrumentu koji me je proslavio i sa kojim se družim više od sedam decenija.


Tokom boravka u bolnici i oporavka posle operacije uz vas je bila supruga Biljana, sa kojom ste nedavno proslavili sedam godina braka...?


- Hrabrila me je, davala podršku, baš kao i moje ćerke Tijana i Ksenija, zetovi, unuci. Svi smo jedva čekali da dođem kući, na domaći teren. Doduše, Biljana je malo i pretila da će me baciti na dijetu posle operacije, da ću privremeno da zaboravim na slaninu i čvarke. Dobro se osećam, a ona je sjajna kuvarica, tako da šta god spremi, to je prste da poližeš. Supe i čorbe su joj prva liga. Moram da pohvalim i bolničku hranu, tamo sam jeo pasulj, koji je bio odličan.
 

Uskoro i album


Najavljivali ste izlazak albuma. Hoće li uskoro promocija novih pesama?


- Naravno, produkcija Sezam, čiji sam član već nekoliko godina, objaviće moj CD na kojem su numere ozbiljne muzike, narodne i neke koje sam ja komponovao. Veoma sam zadovoljan ovom saradnjom, jer su korektni, ima svoje TV emisije koje se emituju preko satelita, kvalitetne muzičare. Nadam se da će posle letnjeg zatišja, promocija albuma biti s jeseni - kaže Milošević. 

2024 © - Vesti online