Četvrtak 27.06.2013.
00:21
Mozzartsport

Urugvaj pao u 86. minutu: Brazil u finalu, čeka Španiju ili Italiju!

Gol odluke: Paulinjo je posle kornera Nejmara udarcem glavom savladao Musleru
 

Više od šest decenija čekao je Brazil da se osveti Urugvaju za veliki poraz u finalu Svetskog prvenstva 1950. godine na čuvenoj Marakani i konačno dočekao.

Nije u pitanju Mundijal, ali i polufinale Kupa Konfederacija je poslužilo da donekle speru tu sramotu, a junak koji je ušao u istoriju zove se Paulinjo. Napadač za koga se otimaju Totenhem, Real i Milan postigao je pobedonosni gol u 86. minutu i doneo Brazilu šansu da se bori za prestižni trofej – 2:1 (1:0).

Urusi su mogli da nanesu novi težak udarac domaćinima, ali Forlan je promašio penal u 14. minutu, koji je dosuđen posle prekršaja Davida Luiza nad Luganom. Tačnije, odlično je njegov šut odbranio Žulio Cezar.

Domaćinu je to dalo krila i stižu do vođstva u pravi čas, četiri minuta pre kraja prvog poluvremena, kada je Fred uz dosta sreće matirao Musleru.

Odmah u nastavku, u 48. minutu, Kavani uspeva da izjednači posle karambola u šesnaestercu i donese egal. Kada se činilo da će meč ući u produžetke, Nejmar je četiri minuta pre kraja drugog poluvremena asistirao Paulinju za hladan tuši Urugvajaca i konačnih 2:1.

Brazil sada na miru može da čeka pobednika iz meča Italija - Španija.

2024 © - Vesti online