Četvrtak 27.06.2013.
00:13
Beta

Živković: Rad Vlade loš, bez rekonstrukcije i izbora

Vlast nije ispunila obećano: Zoran Živković

"Za skoro godinu dana nije urađeno ništa od obećanog na početku mandata premijera Ivice Dačića", rekao je on na konferenciji za novinare i istakao da je "rekonstrukcija vlade nemoguća", kao ni izbori do kraja godine.

"Sumnjam da će biti i izbora, jer ako se dobije pozitivan signal iz Brisela oko datuma za početak pregovora, a sigurno hoće, mislim da će Srbija dobiti i zabranu raspisivanja izbora kao još jedan uslov za dobijanja datuma o početku pregovora, kako bi dogovoreno imao ko da sprovede", kazao je on.

Živković smatra i da je Vlada Srbije dozvolila veliki zastoj u sprovođenju neophodnih reformi čekajući 28. jun, kada bi trebalo da bude doneta oko otvaranja pregovora sa Srbijom. Živković je kazao da nije bilo investiranje u infrastrukturu, smanjenja nezaposlenosti, ulaganja u energetiku, povoljnih zajmova za poljoprivrednike, otvaranja kancelarije za brze odgovore, uvođenja elektronske uprave.

Živković je rekao i da je dosadašnja borba protiv korupcije i kriminala bila selektivna i zapitao se ko je dao državljanstvo mnogim kriminalcima, kao i kada će biti rešene afera "kofer" i prošlogodišnja navodna krađa izbora.

"Slobodni mediji, koji su obećani u ekspozeu premijera, sada su mediji u slobodnom padu, kao posledica pritiska države i paradržavnih miljenika, tajkuna koji su u ostvari kriminalna frakcija vodećih političkih stranaka", naveo je Živković.

Živković je dodao da su "kriminalizovani tajkuni vlasnici medija, bilo javno, bilo tajno" i da su indirektno ili direktno u politici, navodeći da je medijska scena slična onoj u vreme kada je sadašnji direktor javnog servisa (Aleksandar Tijanić) bio ministar
informisanja "u julovskoj vladi". On je kazao da će Nova stranka izaći na iznore kad god budu raspisani, kao i da će učestvovati na lokalnim izborima u Vrbasu i na beogradskoj opštini Voždovcu.

2024 © - Vesti online