Sreda 26.06.2013.
18:35 >> 20:08h
Beta

Trivan podnela ostavku na funkcije u DS-u

Ostaje parlamentarac: Jelena Trivan

Jelena Trivan je agenciji Beta rekla da razlog podnošenja ostavke nije gubitak funcije, jer danas niko nema razloga da se bori za bolji položaj u DS-u, već za bolju Demokratsku stranku. Trivanova je do danas bila na funkciji internacionalne sekretarke DS i predsednice resornog odbora za ljudska i manjinska prava.

"Ostajem parlamentarac i član stranke", kazala je Trivan.

Predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da prihvata odgovornost za greške koje je načionio od kada je došao na čelo stranke, od kojih je jedna "bila i ostanak Jelene Trivan među funkcionerima stranke, bez obzira na to koliko je u prethodnom periodu svojim ponašanjem doprinela otuđenju tradicionalnih birača DS-a".

"Kolika god da je ta greska bila, a nije mala, manja je od toga koliko bih pogrešio da sam podržao njenu želju da postane predsednica Odbora Narodne skupštine Republike Srbije za evropske integracije", kazao je Đilas.

Đilas je zahvalio Jeleni Trivan na svemu što je učinila za stranku, uz napomenu da smatra da će mesto koje je tražila, iako tvrdi da joj funkcije nisu bitne, mnogo stručnije i na način koji će bolje odražavati vrednosti DS, obavljati Nataša Vučković, koja će i biti njegov predlog.

2024 © - Vesti online