Sreda 26.06.2013.
23:23
Beta

SNS traži vanredne izbore u Kragujevcu

Foto: Ilustracija

"Kandidati SNS osvojili su apsolutnu većinu u 33 od 78 mesnih zajednica, a sa koalicionim partnerima formiraće vlast u još 13 mesnih zajednica", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Po podacima SNS, vladajuća koalicija "Zajedno za Šumadiju" (URS, DSS, LDP, SPO i SPS) osvojila je većinu u 32 mesne zajednice. Nikolić je naveo da, po saznanjima SNS, izborna komisija poslednja 24 sata poništava izbore za članove saveta u mesnim zajednicama u kojima je SNS osvojila apsolutnu većinu.

Dodao je da je lokalna vlast u velikom strahu jer ne želi da prizna da više nema uporište u biračkom telu, te je, kako je rekao, "došlo vreme za promene". U vladajućoj koaliciji, koja je učestvovala na izborima za savete s listom "Da skockamo Kragujevac", tvrde da, prema podacima iz 95 odsto mesnih zajednica, ta lista ima većinu u 47 saveta, dok je u 27 izgubila na izborima.

Oni su odbacili tvrdnju SNS da obmanjuju javnost navodima o pobedi i rekli da će sve biti poznato kada budu predstavili svoje kandidate za predsednike organa mesnih samouprava.

2024 © - Vesti online