Sreda 26.06.2013.
16:51 >> 16:17h
Beta

Poslanik SNS napravio incident u Skupštini zbog računa za struju

Poslaniku zasmetalo što se arči struja za snimanje
 

Snimatelj Foneta Slobodan Anđelković rekao je da mu je Tošković prišao u holu Doma Narodne skupštine i pitao ga zbog čega je upaljen reflektor. Anđelković mu je na to odgovorio da je reflektor upaljen zbog toga što se očekuju izjave narodnih poslanika, a Tošković je u pokušaju da isključi reflektor greškom snimatelju Foneta ugasio kompjuter.

Vučković je posle toga isključio i skupštinski reflektor, a na zahtev snimatelja Foneta da se predstavi odgovorio je uvredama. Anđelković kaže da da mu je poslanik SNS Tošković pretio da će da ga prebije, a nazvao ga je i "gilipterom i konjinom". Incident je prijavljen skupštinskom obezbeđenju.

SNS se izvinio Fonetu i snimatelju

Srpska napredna stranka izvinila se Novinskoj agenciji Fonet i njenom snimatelju Slobodanu Anđelkoviću zbog neprimerenog ponašanja poslanika Vučete Toškovića i najavila da će incident razmotriti i stranačaki organi.

"SNS ocenjuje da je današnje ponašanje našeg poslanika u Skupštini Srbije, Vučete Toškovića, neprimereno, i ovim putem se izvinjavamo Novinskoj agenciji Fonet i snimatelju Slobodanu Anđelkoviću. Smatramo da je ovakav način tretiranja predstavnika medija nedopustiv i obaveštavamo javnost da će ovaj incident biti tema na organima stranke", navodi se u saopštenju SNS.

Stefanović traži izvinjenje
 

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović osudio je verbalni napad Vučete Toškovića na snimatelja Foneta i pozvao ga da se izvini zbog toga.

"Predsednik skupštine smatra nedopustivim ponašanje poslanika Toškovića i verbalni napad na snimatelja Foneta Slobodana Anđelkovića", naveo je Stefanović u saopštenju izdatom posle današnjeg incidenta.

Stefanović se u ime svoje Srpske napredne stranke izvinio i građanima Srbije zbog tog incidenta.

"U ime SNS se izvinjavam građanima Srbije, a od Toškovića očekujem da se izvini snimatelju Foneta. Parlament je mesto u kojem su novinari dobrodošli i u skladu da novinarskim i etičkim standardima mogu slobodno i nezavisno da izveštavaju javnost", istakao je predsednik parlamenta.

Stefanović je pozvao poslanike da ne zloupotrebljavaju svoj položaj i naglasio da "nikada niće dozvoliti obračun sa predstavnicima medija" u parlamentu.

2024 © - Vesti online