Četvrtak 27.06.2013.
08:00
ponosna.in, Vestionline

Bolji libido u 6 koraka

Seksualna želja je nešto na čemu se može raditi
 

1. Fizička aktivnost - Nije joj poenta (samo) u gubljenju kilograma ili održavanja vitke linije! Vežbe su savršena priprema tela za seksualni čin. Naučnici su otkrili da žene s niskim libidom postižu veće seksualno uzbuđenje ako pre gledanja erotskog filma odrade kardio vežbe umerenog intenziteta (20 minuta) nego što samo odgledaju isti film.


2. Maštajte - Muškarci to stalno rade, dok je većini žena neugodno da se prepuštaju seksualnim fantazijama. Naravno, to je velika šteta, jer seksualne fantazije podstiču libido. Ne plašite se! Maštanje je bezazlen način istraživanja i eksperimentisanja sa stvarima koje vas uzbuđuju.


3. Pravilna ishrana - Dobra cirkulacija je od velikog značaja za seksualnu funkciju. To je dobar razlog da krvni pritisak i nivo holesterola držite pod kontrolom, u čemu će vam svakako pomoći adekvatna ishrana. Istraživanja su pokazala da je debljina jedan od osnovnih razloga za gubitak seksualne želje (kod oba partnera, iz različitih razloga).

4. Dovoljno sna - Jedan od najčešćih razloga za gubitak libida kod žena jesu zamor i opšta slabost organizma. Kvalitetan noćni san (osam sati) regeneriše telo, poboljšava koncentraciju i fizičku kondiciju i pomaže vam da se izborite sa stresom.


5. Razmišljajte kao muškarci - Za većinu zaposlenih žena, seks je postao još jedna “radna obveza”, što je time umanjilo njegovu draž i osnovnu svrhu. Muškarci, s druge strane, vaspitani su da seks doživljavaju kao nagradu, postizanje cilja ili kao čistu sreću. Žene seks vezuju za ljubav. Naš savet je da, za promenu, seks posmatrate kao svojevrstan praznik i isključenje iz stresnog i ubrzanog života, kao šansu da se opustite i uživate.


6. Pijte kafu - Kofein povećava nivo endorfina, neurotransmitera u mozgu, koji učestvuju u kreiranju osećaja zadovoljstva, uključujući i seksualnog. Istraživanja pokazuju da su osobe koje svakodnevno piju kafu seksualno aktivnije od onih ljudi koji je uopšte ne piju.

2024 © - Vesti online