Sreda 26.06.2013.
14:36
Beta

"Ostavku i tračeve zakačite mačku o rep"

Crnogorski premijer Milo Đukanović
 

"Neću podneti ostavku i molim vas da o tome nikome ne govorite", odgovorio je Đukanović predsedniku opozicione Socijalisticke narodne partije (SNP) Srđanu Miliću koji je postavio to pitanje tokom skupštinske sednice posvećene premijerskom satu.

Milić je ranije izjavio da "ima značajnog razloga" da Đukanoviću postavi pomenuto pitanje, jer, kako je objasnio, o tome i vlast i opozicija u Crnoj Gori raspolažu "dobrim informacijama iz međunarodne zajednice".

Na sednici parlamenta precizirao je da je tokom nedavne posete Briselu bilo reči o Đukanovićevoj ostavci i da je o tome razgovarao sa "najvišim, evropskim dužnosnikom sa kojim se sreo".

Po Milićevim rijecima, koji se poziva na navode evrpopskog diplomate, Đukanović je Briselu obećao mnogo toga, da su u EU "bili iznenađeni".

"To što ste čuli možete zakačiti macku o rep", odgovorio je Đukanović i dodao da to može da ostane "deo vaše tračarske tajne".

Crnogorski premijer je rekao i da mu je "fasicantna opsesivnost kojom se opozicija bavi" njime, što, kako je ocenio, govori o njenoj ozbiljnoj inferiornosti.

Predsednik opozicione SNP je kazao da smatra da Đukanović treba da podnese ostavku "za ozdravljenje Crne Gore i ubrzanje procesa evropskih integracija".

2024 © - Vesti online