Sreda 26.06.2013.
11:35
Beta

Koha: Policajac Đurić napravio od Veselinovića "to što jeste"

Zvonko Veselinović hapšen na Kosmetu, pre nego što ga je uhapsila srpska policija na Kopaoniku
 

"Veselinoviću se sudi u Beogradu, a Priština je Đurića, pošto ga je vratila na posao, unapredila na položaj direktora regionalne policije", piše dnevnik.

Posle dve godine udaljavanja sa posla zbog nepoštovanja komandnog lanca, neizvršavanja naredbi i uključivanja u kriminal, Nenad Đurić je sada imenovan za vršioca dužnosti direktor regionalne policije, navodi se u tekstu.

Zadatak Đurića je da obezbedi funkcionisanje direkcije regionalne policije za sever Kosova i Metohije, u kojoj već više od decenije ima izrazitih problema, doda je Koha.

Koha ditore, navodno, ima dosije obaveštajne službe Euleksa i jedinice za istragu organizovanog kriminala Euleksa čiji jedan deo dokumentuje uključivanje u organizovani kriminal i ne poštovanje komandnog lanca policije Kosova od strane Nenada Đurića.

"U njemu se spominju mogućnosti ilegalne trgovine, plaćanje godišnjih odmora i ručkove koje je Nenad Đurić imao sa Zvonkom Veselinovićem posle usluga koje je izvršio za njegovu kriminalnu grupu", piše dnevnik.

Dnevnik piše da je Bajram Redžepi ovim imenovanjem prekršio zakon o policiji u kojem stoji da je imenovanje direktora regionalne policije nadležnost generalnog direktora policije Kosova.

2024 © - Vesti online