Utorak 25.06.2013.
15:08
mozzartsport.com

Igokea odustala od Evrolige

 Košarkaši Igokee neće igrati u kvalifikacijama za Evroligu
 

Najprijatnije iznenađenje prošle sezone u Jadranskoj ligi, aleksandrovačka Igokea, definitivno je odustala od Evrolige. Klub koji je ligaški deo regionalnog takmičenja završio na prvom mestu, a kasnije ispao od Partizana u polufinalu završnog turnira, izdao je zvanično saopštenje u kojem stoji obrazloženje pomenute odluke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Upravni odbor KK Igokea je doneo je odluku da naš klub ne nastupi u kvalifikacijama za Evroligu. Razloga za tu odluku ima nekoliko. Prvi razlog je to što, kada bismo se kvalifikovali za takmičenje, ne bismo imali vremena da obezbedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo. Pre svaga kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman.

Doneli smo odluku da nastupimo u Evrokupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Evroligom. Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica, koje ćemo igrati u SD Laktaši.

Što se tima tiče, sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone za naš klub biće obavljeni razgovori i pokušaćemo da nastavimo saradnju sa njima. Nakon toga ćemo odlučivati o pojačanjima.

Sa trenerom Bajićem će biti obavljen razgovor narednih dana, sa ciljem da probamo usaglasiti stavove i nastaviti saradnju, jer je Igokea klub kontinuiteta i taj kontinuitet je dao rezultat. Ukoliko ne dođe do dogovora, novi trener Igokee će biti isključivo trener iz Republike Srpske. Trenere iz drugih država nećemo angažovati", stoji u saopštenju Igokee.

2024 © - Vesti online