Utorak 25.06.2013.
13:07 >> 13:15h
Beta

Vučić: 28. dobijamo datum. Bilt: Dobijate okvirno vreme

Vučić: Ako pogrešim u proceni, priznaću grešku. Bilt: Okvirno vreme kada će početi pregovori će svakako biti ove godine
 

- Ako pogrešim u proceni, priznaću grešku, ali ta greška neće biti proizvod lošeg rada Srbije, već nečije političke volje koja nema veze sa rezultatima koje je Srbije

postigla, rekao je Aleksandar Vučić i izrazio uverednje da će Nemačka doneti "pravičnu odluku" na osnovu rezultata koje je Srbija postigla.

Prema rečima Vučića, na jučerašnjem izjašnjavanju samo jedna članica EU je bila

protiv toga da se 28. juna Srbiji dodeli datum za početak pregovora sa EU.

Biltovo mišljenje

"Uveren sam da ćemo dati zeleno svetlo Srbiji i Kosovu i to bi bilo važno da bismo ih ohrabrili da nastave primenu (briselskog sporazuma)", izjavio je Bilt uoči početka sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU na kojem će raspravljati i o pokretanju pregovora o prijemu Srbije u EU i o sklapanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom.

"Očekujem da ćete čuti ne tačan datum, nego okvirno vreme kada će početi pregovori, i to će naravno biti ove godine", kazao je Bilt i istakao da veruje da će Srbija i Kosovo raditi na primeni sporazuma, ali da će za to biti potrebno vreme, jer, kako je dodao, ima nekih teških pitanja koja treba rešiti.

"Ali dok god postoji čvrsta politička volja i odlučnost lidera u Beogradu i Prištini da nastave sprovođenje sporazuma, ne mislim da je to ključan problem", kazao je Bilt.

Čijoj "prognozi" više verujete?

2024 © - Vesti online