Utorak 25.06.2013.
12:51
Beta

Mun žestoko "isprozivao" političare BiH

Uskoro bivši američki ambasador u BiH Patrik Mun je javno kritikovao tamošnje zvaničnike "zbog nesposobnosti i sitnih interesa"
 

U oproštajnom govoru u Sarajevu, američki ambasador je kazao da "ne postoje bošnjačka poreska politika ili hrvatski način otvaranja radnih mesta, niti srpski način razvoja poljoprivrede".

"Bilo bi dobro da se u predizbornoj kampanji govori o konkretnim pitanjima umesto da se koristi nacionalistička retorika koja isuviše često dominira političkim diskursom BiH", rekao je Mun i naglasio je da je "BiH suverena zemlja i svaki pokušaj  osporavanja njene održivosti nanosi štetu svakom pojedincu".

Američki ambasador je izrazio nadu da će građani, koji u poslednje vreme protestima skreću pažnju na svoje nezadovoljstvo, poslati jasnu poruku da je vreme da političari koriguju svoje ponašanje na političkoj sceni.

"Građani su umorni od političara čija je plata višestruko veća od prosečne plate u BiH, a ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali. Jednostavnim rečima, umorni su od političara koji ne rade svoj posao", rekao je Mun i zaključio da BIH ima talentovane ljude i prirodne resurse za dinamični razvoj ekonomije.

2024 © - Vesti online