Četvrtak 25.02.2010.
21:52
Vestionline

Ženske obline su droga za muški mozak

Današnje moderne žene nekako su uverili da muškarci vole mršave, ispijene devojke poput Kejt Mos, ali to je daleko od istine. Žene s oblinama na muški mozak deluju jednako kao i opijati na mozak zavisnika, a količina masnog tkiva pri tom ne igra nikakvu ulogu.

Pogled na ženu s oblinama muški mozak shvata kao neki oblik nagrade, što je vrlo slično konzumiranju alkohola ili droga, tvrde naučnici, što donekle objašnjava zašto su neki muškarci okupirani pornografijom.

Naime, s evolucijskog stanovišta zaobljeni bokovi kod žena povezani su sa celokupnom zdravstvenom slikom i plodnošću. Nije čudno što je zato u raznim kulturama širom sveta muškarcima najprivlačnija ženska figura koja podseća na peščani sat.

Za potrebe ovog istraživanja muškarci prosečne starosti od 25 godina gledali su fotografije golih žena 'pre' i 'posle' koje su obavile plastične operacije kako bi povećale atribute. Žene koje su obavile plastične operacije nisu smanjile svoju težinu, već je masno tkivo s područja struka prebačeno na područje zadnjice.

 

 

Dok su muškarci gledali žene na fotografijama, skeniran im je mozak, a povećana aktivnost u delu mozga koji se povezuje sa nagrađivanjem zabeležena je u trenucima dok su posmatrali fotografije nakon operacije na kojima su obline više dolazile do izražaja.

2024 © - Vesti online