Utorak 25.06.2013.
08:11
Beta

Poljoprivrednici ne daju zemljište crkvama

Foto: Ilustracija

U zahtevu gradonačelniku Modestu Duliću, udruženja poljoprivrednika su zatražila da se održi vanredna sednica Skupštine Grada i da se preispita odluka da se crkvama i dalje omogući korišćenje 700 hektara državnog zemljišta - bez naknade.

Poljoprivrednici su od lokalne samouprave zatražili i da im se dostave podaci o površini zemljišta koje crkvene zajednice potražuju po osnovu restitucije. Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Grada je ponovo sa dnevnog reda skinuto poništavanje odluke iz 2007. godine, Tom odlukom je crkvama i verskim zajednicama ustupljeno na korišćenje 700 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Ta tačka je skinuta s dnevnog reda na zahtev odbornika Demokratske stranke Srbije, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Skupštinskoj sednici su prisustvovali i predstavnici crkava i verskih zajednica koji su pozvali odbornike da ne glasaju za poništavanje odluke iz 2007. godine.

Javno pravobranilaštvo i Ministarstvo poljoprivrede su ove godine preporučili Skupštini Grada da poništi odluku iz 2007. godine koju su ocenili kao nezakonitu.

2024 © - Vesti online