Ponedeljak 24.06.2013.
18:29
Beta

Pastor: Finansiranje Vojvodine kao čekanje Godoa

Pastor je na konferenciji za novinare u Novom Sadu povodom prve godine rada Skupštine Vojvodine u ovom sazivu podsetio da je bilo najavljeno da će Predlog zakona o finansiranju Vojvodine biti završen do polovine godine, što se očigledno neće dogoditi.

Ištvan Pastor

"Ovo liči na Joneskovo delo 'Čekajući Godoa': i ovo čekamo dosta dugo. Bilo je najavljeno da Predlog zakona o finansiranju bude gotov do polovine godine, ali to se očito neće desiti. Racionalno je da radna grupa pokrajine i republike radi na predlogu zakona, ali i da mi u Skupštini Vojvodine odredimo platformu za te pregovore", naveo je Pastor.

Prema njegovim rečima, Skupština Vojvodine treba da bude aktivni činilac političkih zbivanja. Pastor je izrazio zadovoljstvo što se polemika oko Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine vratila u institucije sistema, odnosno u skupštinsku raspravu.

On je naveo da za proteklih godinu dana nije izrečena ni jedna jedina disciplinska mera, niti je iko od poslanika udaljen sa zasedanja, što, kako je rekao, dovoljno govori o dostojanstvu Skupštine Vojvodine.

Pastor je rekao da je za godinu dana održano ukupno 18 sednica, što je, dodao je, ubedljivo najveći broj u poslednja četiri saziva. U Skupštini Vojvodine većinu ima koalicija Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara.

2024 © - Vesti online