Četvrtak 25.02.2010.
20:13
Srna

Slovačka Šariću oduzima pasoš

Ministar Robert Kalinjak
 

"U momentu kada je MUP odlučivao da mu da državljanstvo, dakle decembra 2005. godine (odluka je postala pravosnažna januara 2006) polazio je od neistinitih podataka i falsifikovanih dokumenata", rekao je Kalinjak, prenose crnogorski elektronski mediji.

S obzirom na to da zahtev nije bio u redu i da je Šarić je dobio državljanstvo na prevaru, prema slovačkim zakonima ono nije ni nastalo, rekao je Kalinjak i dodao da je Slovačka o tome već obavestila i Interpol.

"Šariću smo poslali na adresu trajnog boravka obaveštenje da mu državljanstvo nije ni dodeljeno, a istovremeno i poziv da nam vrati original odluke o dodeljivanju državljanstva", rekao je Kalinjak.

Slovački MUP je na zahtev kolega iz Srbije odlučio da proveri kako je Šarić dobio slovački pasoš koji mu je otvarao šengenski prostor.

"Šarić je u zahtevu naveo da je imao odobren boravak u Slovačkoj od 1998. godine do 2004. godine kao preduzetnik, što je trebalo da potvrdi izjava Odbora policije za strance u Trenčinu. Tamo takvu potvrdu ne evidentiraju", rekao je Kalinjak.

Šarić, koji je optužen za šverc više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike, u bekstvu je, a policija Srbije je za njim raspisala poternicu.

2024 © - Vesti online