Ponedeljak 24.06.2013.
16:31
Beta

Rumunija ne veruje Crnogorcima: Traži da ona vodi istragu o udesu

Glavno tužilaštvo Rumunije traži od crnogorskih vlasti da im omogući da sprovedu istragu u vezi s jučerašnjom nesrećom u kojoj je poginulo 19 ljudi
 

Predstavnici turističke kompanije koja je organizovala putovanje u Crnu Goru izjavili su da su već više puta koristili istog prevoznika na ruti gde se dogodila nesreća. 

U Ministarstvu spoljnih poslova je odmah posle nesreće oformljen krizni štab kojim koordinira premijer Viktor Ponta, a otvorene su i dve posebne telefonske linije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Raed Arafat s medicinskim stručnjacima je već u Crnoj Gori, kao i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova.

Arafat je izjavio da će u Podgoricu stići dva vojna aviona s medicinskom opremom koji će transportovati povređene koji mogu da izdrže let, dok će ostali još ostati u podgoričkoj bolnici. Treći avion je namenjen za trasport poginulih.

Rumunski lekari zajedno s crnogorskim kolegama analiziraju stanje povređenih, među kojima su neki na intenzivnoj nezi, a neki još nisu identifikovani
 

Rumunski lekari zajedno s crnogorskim kolegama analiziraju stanje povređenih, među kojima su neki na intenzivnoj nezi, a neki još nisu identifikovani.

Premijer Rumunije Viktor Ponta izrazio je "duboko žaljenje" zbog nesreće koja se dogodila u Crnoj Gori i uputio saučešće porodicama poginulih, uz uveravanja da će vlada učiniti sve što je moguće da im pruži pomoć u toj "tragičnoj situaciji".

"Rumunska vlada zahvaljuje crnogorskoj vladi na velikoj pomoći, kao i građanima Crne Gore koji su pružili značajnu pomoć, bili solidarni sa stradalima u tragediji i javili se da daju krv, što je zaista izvanredno", naveo je Ponta u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Titus Korlacean otkazao je učešće na sastanku šefova diplomatija EU u Luksemburgu da bi otputovao u Podgoricu gde će koordinirati tim ministarstva koji se već nalazi tamo.

2024 © - Vesti online