Ponedeljak 24.06.2013.
14:15
Beta

Meštani pozivaju Vojsku na dogovor

Tenk Vojske Srbije napušta Družetić  

Odbornik iz Družetića Boško Milovanović izjavio je u Skupštini da niko u tom planinskom kraju nije protiv vojske, već je jedini interes da se sačuva noivoizgrađeni put u koji je uloženo 30.000 evra sopstvenih para "mukom zarađenih".

Meštani su 11. juna blokadom puta sprečili da prođe vozilo koje je prevozilo tenk Vojske Srbije ka poligonu, jer je njegova širina veća od širine puta.

"Meštani Družetića spasavali su oborene američke pilote u Drugom svetskom ratu i čuvali ih u svojim kućama do konačne evakuacije, ali da smo, sada, dozvolili da prođe tenk, mi bi ostali bez puta koji smo jedva izgradili", rekao je Milovanović.

On je istakao da je sada put sačuvan i pitao šta dalje da se radi i da li meštani stalno treba da dežuraju na putu, čim počne neka vojna vežba na Maljenu. Pozvao je Vojsku Srbije na dogovor s meštanima kako da se ta saobraćajnica, koja za njih "zivot znači", ubuduće koristi. Predsednik opštine Milisav Mirković je rekao da na tom području ima dosta poligona, ali da mora da se uvaži zahtev da se ne oštete puteve.

2024 © - Vesti online