Nedelja 23.06.2013.
18:10
Srna

Pahor: Upropastiše nas tajkuni

"Tajkuni su opustošili ne samo finansijske resurse, uništili su i nadu i poverenje. Proces privatizacije omogućio je onima koji su vodili preduzeća da razmišljaju o tome kako da postanu njihovi vlasnici, umesto da brinu o radnicima. Trebalo je doći do te krize kako bismo sve tajkune razotkrili i procesuirali", naveo je Pahor.

Tajkuni opustošili zemlju: Borut Pahor

Pahor je istakao da je naklonjen privatizaciji firmi u državnom vlasništvu, istakavši važnost dolaska stranih ulagača koji u Sloveniji vide svoj strateški interes, a ne samo prečicu za spekulativne radnje, javljaju hrvatski mediji.

Slovenački predsednik osvrnuo se i na skorašnji ulazak Hrvatske u EU, kao i eventualan ulazak u evrozonu koji će značiti poskupljenja koja se ne mogu izbeći.

"Ne smete da mislite da nećete imati problema. Ulazak u evrozonu privremeno će zadati udarac standardu građana", rekao je Pahor.

On je naglasio da većina kolega u EU nije verovala da će Hrvatska ući u Uniju ove godine, već da su mislili da će svi uslovi biti ispunjeni tek 2015. godine.

2024 © - Vesti online