Nedelja 23.06.2013.
16:34
mozzartsport.com

Svaka čast devojke: Srpske košarkašice u četvrtfinalu EP!

 

Srpske košarkašice su ostvarile neverovatan uspeh i obezbedile su prolaz u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pošto su u poslednjoj utakmici Grupe F ostvarile ubedljivu pobedu nad vicešampionkama sveta.

Naše devojke su od samog starta vodile glavnu reč na terenu, a praktično su već u drugoj četvrtini obezbedile plasman među osam najboljih reprezentacija "Starog kontinenta" pošto su sjajnom odbranom potpuno razbile Čehinje i dozvolile im da ubace samo četiri poena, dok su Dabovićeva, Milovanovićeva i drugarice dale čak 21 poen.

Iako su Čehinje pokušale u trećoj deonici da preokrenu rezultat, to se nije desilo. Reprezentativke Srbije su odradile rutinski posao i lagano izgradile put do ogromnog uspeha. Vicešampionke sveta su svim silama pokušavale da bar umanje prednost Srbije, ali, to je meč odvelo u potpuno drugu krajnost. Naše najbolje košarkašice su samo potvrdile da su veoma kvalitetna ekipa i posle pobede nad Hrvatskom su ostvarile novi, ogroman uspeh.

Ovom pobedom će Srbija najverovatnije izbeći Španiju i Tursku, koje važe za velike favorite na turniru.

Najefikasnija košarkašica u reprezentaciji Srbije je bila Milica Dabović sa 17 poena, Jovana Rad je dala 14, a Jelena Milovanović 13 poena.

2024 © - Vesti online