Subota 22.06.2013.
15:20 >> 16:58h
Beta

Nikoliću povelja počasnog građanina Trebinja

Počasni građanin Trebinja: Tomislav Nikolić
 

"Uzevši u obzir da je Nikolić glavni nosilac antikorupcionih procesa u Srbiji, predsednik sa afirmativnim stavom i jasnom vizijom odnosa sa narodom Republike Srpske, te osoba koja ima i emotivan odnos prema Trebinju, u kome je izvesno vreme živio i radio, Skupština je usvajanjem predloga zaključila da Nikolić zavređuje pomenutu počast", navedeno je u obrazloženju odluke.

Najavljeno je da će Nikolić položiti venac na Spomenik braniocima Trebinja. Iz Predsedništva BiH najavljeno je da će predsednik Srbije i srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović u Muzeju Hercegovine prisustvovati svečanom otvaranju izložbe "Dučić u diplomatiji".

Ovaj događaj zajednički organizuju Arhiv Republike Srpske i Arhiv Jugoslavije iz Beograda, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Nikolić će posetiti i manastir Gračanica u Trebinju.

Na Trgu slobode u centru Trebinja okupila se grupa pristalica Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj", koji nose transparent dug dva metra i širok jedan metar na kojem je ispisano: "Izdao si Voju, sad izdaješ zemlju svoju".

2024 © - Vesti online