Nedelja 23.06.2013.
08:00
Men's health

Kako da odeća ne bude mokra ispod pazuha

Fleke ispod pazuha užasno izgledaju: Kako ih izbeći?
 

- Nabavite kvalitetniji donji veš od dobrog pamuka koji će apsorbovati znoj i na kome se neće zadržati beli mineralni sloj. Tako ćete biti sigurni da će vaša odeća ostati bezbedna od fleka kada se situacija zagreje.

- Pre nekog bitnog sastanka, obucite sako preko košulje/majice.

- Ili uvek imajte čistu složenu košulju/majicu u fioci, za hitne slučajeve. Sačuvaćete svoje pazuhe od znatiželjnih očiju i izgledati bolje na prezentaciji/sastanku.

- Možete i da kupite specijalne uloške koji se lepe za odeću i upijaju znoj. Imajte ih nekoliko u rezervi, za svaki slučaj.

Najbolje tkanine za vrele dane

- Aluminijum u nekim antiprerspirantima može izazvati sebum, masnu supstancu koju proizvodi vaše telo, koji će se zalepiti na tkaninu i napraviti fleku. Odlučite se za dezodorans bez aluminijuma. Ako vam previše vlage stvara muke, nabavite dezodorans koji smanjuje znojenje, ali obratite pažnju na to da i on bude bez aluminijuma.

SAVET plus: Žute fleke od znoja sa bele garderobe ne skidajte izbeljivačem, već mešavinom koju ćete napraviti od supene kašike belog sirćeta i šolje vode. Potopite u to majicu pre nego što je stavite da se pere u mašini za veš.

2024 © - Vesti online