Subota 22.06.2013.
13:13
RTS

Kome bi odgovarali vanredni izbori?

Znamo kome sigurno ne bi odgovarali vanredni izbori - građanima Srbije! Dosadilo je biranje/razmena fotelja među političarima dok se oni (građani) bore za egzistenciju
 

Podeljena na one koji su za prevremene izbore ili protiv njih, javnost u Srbiji jedinstvena je u jednom - oni bi najviše odgovarali najvećoj vladajućoj partiji (SNS-u).

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković kaže da izbori mogu jedino da odgovaraju naprednjacima.

"Oni su u situaciji da mogu da osvoje veći broj mandata nego što sada imaju i teško je očekivati bilo kakav novi politički aranžman u smislu vladajuće većine bez SNS-a. Što se tiče opozicije, DS se još nije stabilizovala i relativno je kratak njihov period u opoziciji", smatra Vuković.

Izlasku na birališta, drugom za godinu dana, možda bi se najmanje obradovale male partije.

Glavni urednik lista Danas Zoran Panović kaže da Srbija ima jedinstvenu šansu da se ratosilja malih stranaka koje su jedna vrsta opterećenja za političku scenu Srbije.

"Naravno, tu ne mislim na potrebu da postoje male partije. S te strane, izbori bi bili čistilište i bili bi lekoviti za Srbiju", objašnjava Panović.

Prevremene izbore mnogi vide kao dodatni trošak i za partije i za građane.

Sve o potencijalnoj rekonstrukciji Vlade pročitajte OVDE.

"Treba imati u vidu da su se izbori održali pre godinu dana i da su, bar prema njihovim izveštajima, dobar deo stranaka, u dosta velikim dugovima. Te dugove treba da isplate, jer za izbore ponovo treba novac", kaže Vuković. Panović, međutim, kaže da, iako mnogi kažu da je to skupo, ali da su mnogo skuplje štete koje nastaju zato što izbora nema.

"Mislim da izborima treba da se radujemo kao novoj godini, to je jedan festival igre i lepote", kaže Panović (cenimo da je bio ironičan).

2024 © - Vesti online