Subota 22.06.2013.
06:54
telegraf.rs

Krivci za provaljene testove u Ministarstvu prosvete?

Mala matura, velika bruka: Polaganje ispita za upis u srednju školu (Foto: Arhiva)
 

Kako piše portal telegraf.rs, policija intezivno traga za krivcima, a u sklopu istrage saslušano je nekoliko profesora i đaka kod kojih su pronađeni falsifikati originalnog upitnika. Nezvanično, sumnja se da se glavi distributer rešenja matematičkog ispita na ulicu nalazi u Ministarstvu prosvete!


Na portalu se navodi, uz poziv na izvore bliske istrazi, da MUP Srbije intezivno radi na pronalaženju odgovornih za “pojavljivanje rešenja testova završnog ispita iz matematike na ulici”.


- Policija istražuje sve, a za sada su ispitani đaci kod kojih su pronađena rešenja, kao i nekoliko profeosra iz osnovnih škola. Traže se odgovorni, a za sada svi tragovi vode ka Ministarstvu prosvete - rekao je sagovornik portala iz istrage, dodavši da su se pojavile osnovane sumnje da je neko iz tog Ministarstva odao rešenja, koja su se kasnije falsifikovala i prodavala.


U policiji su za telegraf.rs rekli da je Ministarstvo prosvete dostavilo svu neophodnu dokumentaciju.


- Od Ministarstva prosvete dobili smo svu neophodnu dokumentaciju, pa nije bilo ni potrebe da se niko, pa ni ministar Žarko Obradović poziva na saslušanje. Policija intezivno traga za odgovornima i čim budemo imali neke opipljive dokaze obavestićemo sve - rečeno je u MUP-u Srbije.
 

Ivica Dačić: Smeniću Obradovića ako je kriv!

Ivica Dačić (levo) i Žarko Obradović

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će smeniti ministra prosvete Žarka Obradovića ukoliko istraga u narednih nekoliko dana pokaže da je odgovoran za krađu testova za malu maturu.

 

- Istraga je u toku, pohapsićemo sve koji su učestvovali u krađi i distribuciji testova. Ako se utvrdi da je kriv ministar Obradović, smeniću ga! - kategoričan je Dačić, koji tvrdi da je država “angažovala maksimalne kapacitete da razreši ovaj skandal“.

 

- Neće tu biti milosti. Ne znam koliko se to u javnosti razume, ali ovo je ozbiljan zločin! Nećemo nikome dozvoliti da se igra sa državom i budućnošću naše dece. Svi koji su odgovorni biće kažnjeni. Bez razlike, bez obzira na položaj ili bilo šta drugo - naveo je Dačić.

2024 © - Vesti online