Petak 21.06.2013.
16:09
telegraf.rs

Karić spreman da se vrati u Srbiju

Kako ''Telegraf'' saznaje Bogoljub Karić spreman je da se vrati u zemlju, a da bi mu bilo dozvoljeno da se brani sa slobode on će kao jemstvo ponuditi sudu novac.

''Bogoljub Karić spreman je da se vrati u Srbiju i dokaže nevinost. On će sudu ponuditi da uplati novac za kauciju kako bi mu bilo omogućeno da se brani sa slobode'', izjavio je dobro obavešteni izvor za taj portal.

Želi da dokaže nevinost: Bogoljub Karić

U Višem sudu kažu za ''Telegraf'' da se postupak koji se vodi protiv bivšeg vlasnika “Mobtela” nalazi u Višem tužilaštvu.

''Proces protiv Bogoljuba Karića nalazi se u Višem tužilaštvu i sudija u tom postupku nadležan je da odredi sumu koju lider PSS treba da uplati kao kauciju da bi mogao da se brani sa slobode'', kažu u toj ustanovi.

U Višem tužilaštvu kažu za ''Telegraf'' da je pravno moguće da se Bogoljub Karić vrati u Srbiju, uplati novac i da svoju nevinost dokazuje sa slobode, ali naglašavaju da je sve u rukama nadležnog sudije koji će voditi čitav taj proces.

Povratku Bogoljuba Karića je vrata otvorila promena Krivičnog zakona, odnosno izmena člana 359. čime je zloupotreba službenog položaja koja mu je stavljana na dušu prekvalifikovana u zloupotrebu odgovornog lica. Tako da krivično delo zbog kojeg je za ovim biznismenom raspisana međunarodna poternica više ne postoji.

Ministar finansija i privrede i lider URS-a Mlađan Dinkić je, gostujući na TV Pink, rekao da bi Bogoljub Karić trebalo da izađe pred sud i ispriča istinu i da ne bi trebalo da se plaši suda i dodao da bi, da je na mestu Karića, došao i tražio fer suđenje.

2024 © - Vesti online