Petak 21.06.2013.
14:38
Beta

Kacin: Bravo za Dačića i Tačija

"Pozdravljam susret premijera Srbije i Kosova kojim su otklonjene neke velike prepreke i nejsanoće o implementaciji Briselskog sporazuma", navodi se u Kacinovom saopštenju.

Ivica Dačić i Hašim Tači

On ističe da su neki važni koraci već napravljeni, ali da je "za brzinu evropskih integracija Srbije i Kosova veoma značajno da se čitav dogovor ostvari u praksi u dogovorenim vremenskim okvirima". To, dodaje se, "pored teme severa Kosova posebno važi i za pitanje telekomunikacija i snabdevanja energijom što je ostalo otvoreno".

Kacin smatra da je "uspeh dijaloga Beograda i Prištine dragocen primer, koji bi morali proučiti sve vođe država Zapadnog Balkana", kao i da će prelaz na viši stepen u evropskim integracijama Srbije i Kosova dati veliki podsticaj svim državama u regionu i Turskoj da odstrane prepreke na putu u Evropsku uniju (EU).

Izvestilac za Srbiju još je poručio da bi Srbija i Kosovo trebalo da pažnju posvete i pitanju nestalih lica kako bi ostvarili uslove za punu normalizaciju odnosa.

"Srbija i Kosovo moraju postati pravi partneri na svom zajedničkom evropskom putu i u naporima da se ubrza ekonomska saradnja", naveo je Kacin.

2024 © - Vesti online