Petak 21.06.2013.
13:03
D. N. Petrović - Vesti

Beograd propustio albanske carinike

Integrisani prelaz na Jarinju
 

Konvoj Eulelsovih vozila, u kojima su bili carinici, krenuo je rano ujutro iz baze Belvedere, u južnoj Kosovskoj Mitrovici, bez ikakvih problema prošao je srpske punktove u Zvečanu, Rudarima, Leposaviću i Lešku i stigao do Jarinja. Sve vreme iznad konvoja su letela dva helikoptera Ka.

Ključ na stanicu u Zvečanu

Prošle nedelje Leposavić je ostao bez srpske policijske stanice i policajaca, katanac će biti stavljen i na policijsku stanicu MUP-a Srbije u Zvečanu, a narednih dana i u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici.

U Zvečanu i Leposaviću niko juče nije hteo da komentariše šta se desilo i zašto su dežurni na punktovima "žmurili" ili "spavali".


- Dan ranije stigla je "naredba" iz Beograda da se albanski carinici propuste i da im se omogući da automobilima dolaze na radno mesto. Neko je procenio da je to dobar potez pred dobijanje datuma. Točak se zavrteo unazad, gde će nas odvesti - niko ne zna - kaže za "Vesti" jedan od mladića koji dežura na punktu u Lešku.


Kopnenim putem juče je trebalo da carinici stignu i do Brnjaka, ali nema informacija da li su prošli preko punktova u Zupču i Jagnjenici. Nezvanično, "Vesti" su saznale da je Brisel od Beograda tražio da hitno zatvori i alternativne pravce Raška - Tresava - Lešak i Novi Pazar - Rogozna - Zvečan kojima se Srbi, izbegavajući da plate carinu Prištini, snabdevaju raznom robom. Očekuje se da će ove pravce zatvoriti Srbi policajci koji su radili na severu Kosova.

2024 © - Vesti online