Petak 21.06.2013.
12:01
Ž. M. - J. L. P. - Vesti

Protest u Sarajevu (6): Neobavešteni obaveštajci

Zoran Dragišić
 

- Postavlja se i neminovno pitanje da li je obaveštajna agencija imala informaciju o tome šta će se desiti ispred parlamenta BiH. Ukoliko jeste imala tu informaciju, kome je prosleđena i da li su upoznate osobe preduzele preventivne mere ili je pak Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH bila neobaveštena - pita se Ćeranić.
 

Strah od posla

Srpski i hrvatski političari zasad ne nameravaju da se vrate na posao u Sarajevo jer se ne osećaju bezbedno. Ćeranić ne želi da zalazi u sferu političkih razloga za takav potez, ali tvrdi da bezbednosni problem zaista postoji.
- I dalje stoji dilema da li se radi o smišljenom scenariju iza kojeg stoje određene političke snage ili je prosto reč o nesnalaženju agencija za sprovođenje zakona.

Zoran Dragišić, profesor beogradskog Fakulteta bezbednosti, kaže da posmatraču iz Beograda protest građana deluje vrlo opravdan.


- Ako niste u stanju da donesete zakon koji je od životne važnosti za lečenje, ako se do te mere političari bave besmislenim političkim iživljavnjem, onda je gnev građana opravdan. Zato je važno da se gnev građana smiri i da se što je moguće pre sve vrati u normalu, ako se u BiH može nazvati normalnom. Vreme je da se političari uzmu u pamet - kaže Dragišić.

KRAJ

2024 © - Vesti online