Četvrtak 20.06.2013.
22:15
BETA

Novi sistem takmičenja u srpskom rukometu

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije je usvojio je konačan predlog sistema takmičenja o kojem će Skupština RSS odlučivati u četvrtak 27. juna u Beogradu, saopšteno je iz RSS.

"Većina članova Saveza podržala je predlog po kojem će od naredne sezone u prvom delu igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja. O prvaku države će odlučivati plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut", navodi se u saopštenju.

Takođe, Upravni odbor je odmrznuo svoj status u SEHA ligi i podržao učestvovanje Vojvodine i Partizana kao dve prvoplasirane ekipe u Super ligi
za sezonu 2012/2013.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković je upoznao prisutne sa aktivnostima reprezentativnih selekcija, održanom žrebu za Svetsko prvenstvo u rukometu za žene koje će biti održano u decembru u Srbiji i inspekciji predstavnika IHF koji su posetili sva četiri grada u kojima će se odigrati prvenstvo.

Srbija će treći put u poslednje dve godine biti domaćin velikog takmičenja, a najbolje reprezentacije sveta boriće se za titulu od 7. do 22. decembra 2013. godine.

2024 © - Vesti online