Četvrtak 20.06.2013.
18:58
Beta

Masovno "preletanje" u SNS

U SNS prešli URS-ovci u Boru kao i Grupa građana Pirotska nova snaga: Nadaju se ličnom prosperitetu?
 

Prvi je prelazak u SNS pre tri dana obelodanio sada već bivši predsednik URS-a u Boru i generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Blagoje Spaskovski, a za njim su sada pošli još i zamenik predsednika opštine Nebojša Videnović, kao i član opštinskog veća Aleksandar Jakšić.

Stranku je promenio i direktor Borskog turističkog centra Aleksandar Milikić, direktor Toplane Milan Stupar, koordinator kancelarije za mlade Miloš Šević, odbornici URS-a Vidoje Adamović i Milorad Jonović, kao i veći broj članova opštinskog odbora uglavnom zaposlenih u RTB Bor.

URS je juče saopštio da je za predsednika te stranke u Boru postavio sadašnjeg direktora borske radio-televizije Vladana Novovića. 

Grupa građana Pirotska nova snaga (PNS) kolektivno je pristupila Srpskoj naprednoj stranci (SNS), ali će naprednjaci i s novim mandatima ostati u opoziciji u pirotskom parlamentu. Ta grupa građana je na prethodnim lokalnim izborima nastupila samostalno i osvojila četiri odbornička mandata u SO Pirot.

"Ovaj postupak ne treba nikoga da iznenađuje. Na našim organima sa skoro 95 odsto glasova odlučili smo da se priključimo SNS-u. Prvi pregovori su krenuli oko Nove godine. Ovo je samo finalizacija pregovora. Glavni razlog da pristupimo SNS-u je što ćemo sada moći da nastavimo sa našim predizbornim programom koji se zasniva na borbi protiv korupcije i zapošljavanju Piroćanaca", rekao je nosilas liste PNS-a Dimitrije Vidanović.

Lista "Pokrenimo Pirot - Tomislav Nikolić" na prošlim lokalnim izborima u Pirotu osvojila je 10 od 56 odborničkih mandata. I SNS i PNS su opozicija u lokalnom parlamentu.

2024 © - Vesti online