Četvrtak 20.06.2013.
17:50
Beta

DSS traži ukidanje Bus plusa

DSS: Hoće li Đilas da odgovara za šteti ugovor sa Bus plusom?

"Poslednja najava Đilasove vlasti da će uvesti novih 700 kontrolora je dokaz da se ovaj štetni ugovor ne poštuje, jer je obaveza izvršioca posla u skladu sa članom 31 da obezbedi kontrolu naplate karata u javnom prevozu", navodi se u saopštenju DSS.
 

Prema oceni te stranke, to je samo poslednja od mnogih nelogičnosti i štete koja je nastala ulaskom Đilasovog konzorcijuma za "koji nikada do kraja nije utvrđen formalni vlasnik".

"Potrebno je što pre izaći iz ovog štetnog poduhvata, koji je još jedan od načina da se iz gradskog budžeta izvuče novac za račun fantomskih privatnih preduzeća, odnosno njihovom velikom gazdi", saopštio je DSS.

Dodaje se da je naplata karata drastično smanjena poslednjih meseci, da je na ulicama sve manje vozila GSP, a da su problemi i nerentabilnost tog preduzeća takvi da se dovodi u pitanje koliko dugo će sistem javnog prevoza moći da funkcioniše.

DSS je u više navrata u Skupštini grada tražio raspravu o ovom gorućem problemu, ali je vladajuća većina, u strahu od gradonačelnika Dragana Đilasa, uporno izbegavala i pomen tog problema, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online