Četvrtak 20.06.2013.
09:13
Vesti

Fudbal za uživanje: Italija - Japan 4:3!

Borba za svaku loptu: Šinji Okazaki i Rikardo Montolivo
 

Ovom pobedom, drugom na Kupu konfederacija, Italija je obezbedila plasman u polufinale gde se pridružila domaćoj selekciji Brazila.

Bio je ovo meč za uživanje: Japan je poveo sa 2:0 (strelci Keisuke Honda u 21. iz penala i Šinji Kagava u 33. minutu), Italija do poluvremena uspela da smanji na 2:1 (Danijele De Rosi u 41.), a onda u uvodnim minutama nastavka potpuno preokrene rezultat (autogol Acuta Ućida u 50. i Mario Baloteli iz penala u 52. minutu). Šinji Okazaki u 69. minutu postiže gol za 3:3, ali omaleni Sebastijan Đovinko pogotkom u 86. minutu gasi sve nade šampionu Azije da može makar do boda.

Treba reći da je selektor Japana italijanski stručnjak Alberto Zakeroni, bivši trener Udinezea, Milana, Lacija, Intera, Torina i Juventusa, kome su posle meča zemljaci čestitali na odlično postavljenoj igri Japanaca.

- Protiv Meksika smo zaslužili da pobedima, ne i protiv Japana. Imali smo sreće - realan je posle meča bio selektor "azura" Ćezare Prandeli, koji je dodao da je vreme bilo veliki protivnik fudbalera: -  Bilo je jako teško igrati u ovakvim klimatskim uslovima. Vlažnost je bila 80 odsto, a vreme užasno vruće. 


Posle 2. kola u Grupi A Brazil i Italija imaju maksimalnih šest bodova, dok su Japan i Meksiko bez bodova. U poslednjem kolu u subotu čeka nas poslastica: duel Brazila i Italije, koji će odlučiti ko će biti prvi u grupi.

2024 © - Vesti online