Sreda 19.06.2013.
19:58
Beta

Predsednik Češke plaća 2.400 € mesečno za državni dug

A vidi mu se po licu da je dobar čo'ek: Miloš Zeman
 


"Taj predsednički fond je namenjen pre svega ljudima sa visokim primanjima. Za njih dotacije u ovaj fond neće predstavljati nikakvo opterećenje", rekao je Zeman.
 

Podmićivanje samo fotografijama

"Pored zadovoljstva da pomažu u smanjenju državnog duga, darodavcima će jedina nagrada biti to da se fotografišu ovde i da se sa njima rukujem, ovde na Hradčanima. Znači, neću ih podmićivati ničim osim fotografijom, a to baš i nije neka korupcija", kazao je Zeman.

Uz broj računa na koji svako ko želi može da pošalje novac koji će biti upotrebljen za otplatu državnog duga Češke, Zeman je saopštio i da će on lično, kao primer za kojim se nada da će krenuti i drugi, slati mesečno 60.000 kruna u fond sve do marta 2018. kada mu ističe mandat.


Predsednik je podsetio da je država do danas zadužila svakog Čeha sa 6.400 evra.


"Doprinećemo makar kapljicom u moru za otplatu državnog duga koji nažalost raste i u Češkoj. Iako ne spadamo u zemlje sa fatalnim državnim dugom, u poslednjih nekoliko godina bližimo se granici zaduženja od 50 odsto BDP-a", istakao je na Zemanovoj konferenciji za novinare jedan od članova Upravnog odbora predsedničkog fonda, bivši ministar finansija Jirži Rusnok.

2024 © - Vesti online