Sreda 19.06.2013.
17:43 >> 22:43h
J. L. Petkovic - Vesti, Beta

"Neposlušni" Peci ode iz Beograda

Ni dva radna dana nije opstao: Tači ga je iskritikovao jer je u medijima rekao da puna normalizacija odnosa podrazumeva priznanje nezavisnosti Kosova
 

- Peci je u medijima rekao da se ne može doći do pune normalizacije odnosa između Kosova i Srbije bez priznanja nezavisnosti Kosova. Na to mu je kritike uputio Hašim Tači, zbog čega je Peci dao neopozivu ostavku iz kosovske diplomatske službe, kaže naš izvor.

Peci je o razlozima svoje ostavke obavestio i kosovsku predsednicu Atifete Jahjagu, kojima se “ujedno i zahvalio za priliku da služi u kosovskim diplomatskim misijama”.

"Bio sam ubeđen da je državna politika u vezi sa potpunom normalizacijom odnosa sa Beogradom upravo priznanje od strane Republike Srbije, ali izgleda da politika nije takva. U takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim svoj rad u diplomatskoj službi Kosova", napisao je Peci u ostavci koju uputio predsednici Kosova.

Ljuljzim pljuje, a Beograd ćuti

Da podsetimo, Beograd i Priština su razmenili oficire za vezu u ponedeljak u podne, pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Misiji EU u Beogradu.

Peci se po preuzimanju dužnosti obratio novinarima, poželevši im "dobar dan" na srpskom, albanskom i engleskom, a zatim je obraćanje nastavio na srpskom.

2024 © - Vesti online