Sreda 19.06.2013.
17:04
Vestionline

Stigli Rusi, biće para k’o blata! Otvorena Sberbanka!

Znači, nismo rekli da će biti para kao balona, nego kao blata u ove vrele junske dane: Otvaranje filijale Sberbanke na Novom Beogradu
 

U svakom slučaju, otvaranje novobeogradske filijale Sberbanke su presecanjem svečane vrpce ozvaničili Mark Arnold, predsednik Upravnog odbora Sberbanke Evropa i gospođa Gordana Matić i gospodin Danilo Đurović, članovi Izvršnog odbora Sberbanke Srbija.


Predsednik Sberbanke u Srbiji, gospodin Valerij Ovsjanikov je rekao da Sberbanka kao najveća ruska banka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarskom sektoru Srbije i da je cilj Sberbanke da postane lider na bankarskom tržištu Srbije.


- Posle akvizicije Volksbanke u februaru prošle godine, pokrenuli smo značajan proces transformacije. Počinjemo sa ovom ekspoziturom koja je u potpunosti usklađena sa Sberbank standardima, a u periodu koji je pred nama, planiramo da završimo proces rebrendiranja u svim ekspoziturama u Srbiji. U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom - istakao je gospodin Ovsjanikov.

Država najveći vlasnik

Sberbank Rusije je najveća banka u Rusiji, koja poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora. Osnivač i najveći akcionar je Centralna banka Rusije u čijem je vlasništvu 50% kapitala banke plus jedna akcija s pravom glasa Ostale akcije su u posedu više od 245.000 pojedinačnih i institucionalnih investitora u Rusiji i inostranstvu. Banka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa više od 18.000 ekpozitura, kao i podružnice u 20 zemalja, uključujući CIS i srednju i istočnu Europu.

2024 © - Vesti online